2011. április 9., szombat

Francia víkend...

Az elmúlt két hétvégém nagyon jól telt, és a címem is ezt próbálja sejtetni. Mivel az előző két hétvégémet franciákkal töltöttem, ami felüdülés volt számomra, és nem utolsósorban vicces.

Az első hétvége (ami a születésnapom előtti hétvége volt), az egyik legkedvesebb francia ismerősöm utazott le a városba, hogy meglepjem engem. :) Félig-meddig sikerült csak, mert még azon a héten írtam neki, hogy szeretnék a rákövetkező hétre csinálni valamilyen szülinapi buli féleséget, amire Ő azt reagálta, hogy vicces, mert pont most vette meg a buszjegyét a következő napra. :)
Szóval csütörtöktől kezdve hétfő kora reggelig a városban volt, de nem nálunk szállt meg, hanem a másik francia srácnál, akivel addig a pillanatig nem volt még szerencsém találkozni. Péntek este a lakótársammal és barátjával átmentünk a francia lányhoz (aki a szomszédos épületben lakik), és ott folytattuk az előző napot. A franciáknak van egy tök jó játékuk, amit Jungle Speed-nek neveznek. Ez egy amolyan kártyajáték, ami szerintem hihetetlenül jó. Szóval. ha valaki meg akar lepni valamivel, akkor íme egy ötlet. ;)

A következő hét nagyon jól kezdődött, hiszen a születésnapommal indult. :) Előző nap este megcsináltam életem első meggyes pitéjét. Elég későn kezdtem neki, és már fáradt is voltam, ezért is kevertem össze pár dolgot...de végül minden sikerült. :)
Másnap azért izgultam egy kicsit, hogy majd a gyerekeknek mennyire fog ízleni. De annyira kis cukik voltak! A heti téma a hangulatról szólt. Az óvónéni körbe kérdezte a gyerekeket, hogy kinek milyen kedve van, és miért. A gyerekek 90%-nak jókedve volt, mert aznap az én születésnapom volt! :) Ezt követően elkezdődött a születésnapom. :) Elénekelték háromszor a Boldog Szültésnapot észtül, aztán nagy örömmel jöttek oda, hogy majd felemelnek székestül. :) Ez egy szokás, hogy annyiszor kell az embert megemelni, felemelni, ahány éves. :) Az emelgetés után jött a meglepetés...papírból készült nárciszokat kaptam a gyerekektől, és gy fényképet Róluk, aminek a hátulján egy szép kis iromány fogadott. :) (elég személyes ezért itt most nem tenném közzé ;) )
Én ennyivel is megelégedtem volna, de úgy tűnik, hogy Ők nem. Az óvónőktől is kaptam ajándékot, egy kulcstartót, és egy kiskanalat, amik fából készültek, és rá van írva, hogy Võrumaa. Ebéd után meg megjelent a vezetőség a csoportban, és Ők is énekeltek nekem, aztán mindenki jól megölelgetett és kaptam Tőlük egy gyönyörű cserepes virágot.Koszorúfutóka a neve, mint később megtaláltam. De ez még nem volt elég mindig, mert közben a mentorom is megérkezett, és egy csokor tulipán mellett kaptam egy doboz francia csokit. Utána egy másik csoportból jöttek az óvónők, és Tőlük is kaptam egy kisebb csokor tulipánt, és egy művirágból álló koszorút a fejemre, és mellé egy kis képeslapot jókívánsággal, illetve egy észtországos hűtőmágnest és tollat. :) Az utolsó pedig az új önkéntes srác volt a másik csoportból (aki szintén francia), Tőle meg egy szál fehér rózsát kaptam. :) Jajj, de kihagytam a lakótársamat, mert Ő volt az első! :) Tőle pedig egy naptárat kaptam, ami Navritolla képeivel van tele, és egy csomag Haribót (mivel Ő meg német). :)
Szóval el lehet képzelni, hogy a nap végére két nagy szatyrom volt...szerencsére az óvónő hazavitt autóval. :)
A hétvégére meg meghívtam pár embert, akik közül a nagy többség nem tudott eljönni. De sebaj, mert akik végül itt voltak, nagyon drágák voltak! :) Két magyar önkéntes jött, ők most viszonylag újak még. Illetve az itteni egyik legjobb barátom Pauline is jött. Végül 4 francia és 3 magyar volt a felállás. :) Este pedig még két észt, az óvónőim csatlakoztak hozzánk! 4, 3, 2... :) Sajnos a német lakótársam nem jött, ami kicsit rosszul esett, mert mondta, hogy természetes hogy jönni fog, aztán a sok a dolgom mondattal elintézte a hétvégét, hogy ne kelljen Velünk lennie. De nem szomorkodtam ezen sokáig, meg nm is engedték nagyon, hiszen a hangulat hihetetlenül jó volt. Mondhatjuk azt is, hogy építettük a nemzetközi kapcsolatot a franciák és a magyarok között. :)
Az egészhez hozzájárult az is, hogy végre megérkezett a tavasz! Gyönyörű idő volt egész hétvégén! Leszámítva a még megmaradó havat. :)
Az egyik francia srác csinált Nekem egy francia édességet, ami a leghíresebb Franciahonban, az ún. citromos pite. Mivel előtte nem ismertük egymást, ez volt a hirtelen ötlete, hogy mit is adhatna nekem. :) Nagyon ízlett, és után a receptet is megkaptam, szóval ha otthon leszek, akkor tuti meg fogom csinálni. :)

A mostani hetemről majd később írok. :)

Itt van, hogyan is köszöntöttek meg a gyerekek a születésnapomon. :)