2010. július 27., kedd

Fejlemények

Az elmúlt időszakban végre több minden történt Velem. :) Megmondtam a munkahelyemen, hogy augusztusban elmegyek, és mindenki nagyon jól fogadta. :) Gratuláltak, és végül annyit pletykáltak róla, hogy már azt hitték, hogy tanulni megyek ki.
A mai napig úgy volt, hogy a héten dolgozok utoljára, de úgy egy félórája hívtak, hogy akkor augusztus 10-ig még maradok. Természetesen rábólintottam (kell a plusz pénz). ;) Ez a két hét meg sem fog kottyanni. Addig meg majd megpróbálom hasznosan tölteni a szabadidőmet. :)

Végre kaptam infókat Észtországból. Az oviból írtak, mert véget ért a nyári szünet. Kiderült, hogy már megvan a lakás, ahova költözöm. És nem is egyedül, hanem lesz egy másik önkéntes, aki bár nem az oviban fog dolgozni, hanem egy suliban, de ő lesz a lakótársam. Ja, és azt nem említettem, hogy Németországból jön és lány. :) Kiderült még az is, hogy tavasszal az oviba fog jönni egy másik önkéntes, aki pedig Franciaországból érkezik. Valószínűleg lány, de erről nem esett szó konkrétan.
A magyar lány is végre írt egy hosszabb levelet, és nagyon jó tanácsokat adott a pakolást illetően.

Jelenleg azon munkálkodom, hogy írok az ovis kapcsolatomnak, és meg akarom érdeklődni, hogy lenne e lehetőség hazautazni egyszer legalább pár napra. Most találtam egy jó ajánlatot, de nem karácsonyra, mert akkor minden annyira drága, hanem januárra. A hónap közepén egy retúrjegy mindössze "csak" 54000Ft lenne. Szerintem hihetetlenül jó áron van. Remélem, hogy az óvoda is beleegyezik majd.

De ennyire még ne szaladjak előre! :)

2010. július 19., hétfő

Előkészületek 2.

Sajnos még mindig várom a válaszokat. Egyedül a magyar lány írt, aki tavalyelőtt volt kint, de nem ott ahol én. Bár csak röviden válaszolt, és azt reagálta, hogy majd holnap hosszabban válaszol, mert eddig nem volt net közelben. De most komolyan!!!! Végre válaszolhatnának már az oviból is, és a mentorom is adhatna életjel magáról.

A pakolással kapcsolatban köszönöm a tippeket. :) Most azt tervezem, hogy csinálok egy próba pakolást, hogy lássam, h mennyire terveztem meg jól (vagy akár rosszul) a dolgokat. :)

Jaa, és holnap gondoljatok Rám, mert kedden jelentem be a munkahelyemen, hogy megyek Észtországba! :)

2010. július 15., csütörtök

Előkészületek 1.

Sokáig tanakodtam, hogy vajon miről szóljon az első bejegyzésem, és végül a mai hírek és történések után döntöttem: ma kezdem el! :)

Ma beszéltem telefonon Brigivel, és mondta nekem, hogy ír Kaarinának, hogy kiderítse mi is a helyzet ott messze északon. És láss csodát, egyből válaszolt is. Írta, hogy telefonált a mentoromnak, aki bocsánatot kért, és mondta h amint tud válaszol nekem (erre kíváncsi leszek!). Végül biztosított afelől, hogy kitűnő fogadók, és nem lesz semmi gond. Azért most egy csöppet megnyugodtam. :)
A másik, amiről döntöttem, hogy a segítségeteket kérjem a pakolással kapcsolatban.

Kiutazásomkor max 20 kg csomagot vihetek, plusz kézipoggyászként kb 12kgt. Szerintetek mi az, amit mindenképpen vinnem kell, és mi az ami akár ott is pótolható, vagy felesleges?
Kíváncsian várom a lehetőségeket és ötleteket! ;)